pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

Caur Eiropu līdz pat Portugālei ar mazu gabaliņu no Āfrikas.

 Bildes, maršruts, apskates objekti un sajūtas...

Maršruts: Rīga-Berlīne-Parīze-Madride-Evora(Portugāle)-Lisabona-Keuta(Āfrika)-Gibraltārs- Alikante(Spānija)-Barselona-Venēcija-Zalcburga-Rīga.


VĀCIJA
Berlīne.
Zoodārzs ar strūklakām, flamingo un ķenguriem. Un Erotiskais muzejs.

FRANCIJA
Parīze.
Monmarta. Moulin Rouge, kurai pretējā pusē atrodas uz paaugstinājuma režģis ar vēju uz kura uzkāpjot var iejusties Merlinas Monro tēlā!
 
Pompadour centrs, kurš manu sajūsmu neizsauca.
Parīzes Dievmātes katedrāle. Luvra. Elizejas lauki.
Eifeļa tornis, kur uzbraucot 1.stāvā jau pavērās brīnišķīga naksnīgās Parīzes panorāma. Kāds teica – redzēt Parīzi un mirt! Es teiktu – redzēt Parīzi un sākt dzīvot!


SPĀNIJA
Madride.
Iebraucam, kad pilsēta dodas pie miera, tā ir silta, noslēpumaina, vietām var redzēt toreadoru skulptūras un pāri visam magnoliju smarža. Sēžam uz ielu trepēm, līdz naksnīgo klusumu pārtrauc mans spiedziens, pa zemi rāpo ... tarakāni (apm. 3 cm gari).

 PORTUGĀLE
Evora.
Senatnīga pilsēta. 

Novērtēju ūdens garšu un tā nepieciešamību organisma normālai  funkcionēšanai. Sāku izprast Siestu – pusdienas laiku, kad veikali slēgti un cilvēkus uz ielām neredz. Ir tik karsts, ka tā vien gribas noslēpties no saules.

Līgo vakars. Uzklājam galdu, svētku mielasts tāds netradicionāls– arbūzs, maize, desa, siers, vietējais vīns, dzēriens, kas līdzinās alum un ūdens. Vietējā baseiniņā ieliekam aizdedzinātas peldošas sveces. Vietējie brīnās, kas tās par gaismiņām. Mēs sākām – It’s a magic (tulk. Tas ir brīnums). No sirds dziedam Jāņu tautasdziesmas, zinām gan kādus 2-3 pantiņus, bet tos pašus dziedam n-tās reizes un baudām dienvidu zemes nakts burvību.

Par mūsu galveno orientēšanās zīmi kļūst palma, kurai dodam nosaukumu „Lielais ananāss”. 


Kamēr dzīvojamies pa Evoru paspējam aizstopot līdz svētvietai, kur ir daudz lieli akmeņi. 

 Pa ceļam braucam garām lielam kaktusam, kas līdzinās īstam dzīvžogam.

Lisabona.   
Pilsēta kalnā. Jocīgi tramvaji un senlaicīgs cietoksnis.


Peldēšanās okeānā un saulrieta vērošana. Saule noriet tik ātri, ka tik tikko paspēj pateikt „siers”. 

 ĀFRIKA
Keuta.
Pārbraucam ar kuģīti. Masīvs un ļoti iespaidīgs aizsargmūris. Palmas. Musulmaņu valsts. Mūsu šorti no vīriešu puses tiek uztverti ar svilpieniem un jauniešu smaidiem.


SPĀNIJA
Alikante.
Seno amatnieku gadatirgus un peldēšanās okeānā. Dīvaina sajūta, jo aiz palmu piebērtās pludmales slejas daudzstāvu ēkas un dzīva satiksme.

Barselona.
Pa dienu apskatām Gaudi katrdrāli, gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Pa stāvām un šaurām trepēm azartiski kāpjam augšā līdz Barselona „pie kājām”. Skats fantastisks. Un tad apziņa - nu jātiek lejā. Teiciens – tikai neskatīties uz leju! – šoreiz nestrādā. Kāpjot uz leju brīžiem pat galva sagriežas.


Trepes, pa kurām kāpām augšā un tad lejā!
ITĀLIJA
Venēcija.
Esam tur no saules rieta līdz ausmai. Esmu sajūsmā. Senlaicīgā atmosfēra, pastaigas pār vairākiem tiltiņiem un šaurajā ieliņām. Un braukšana ar kuģīšiem - pilsētas sabiedrisko transportu. Romantika ar lielo burtu!



AUSTRIJA
Zalcburga.
Volfgangs Amadejs Mocarts. Skaisti parki. Brīvdabas teātris. Un kāpšana augstā kalnā.
Brīvdabas teātris


1 komentārs:

  1. Tas gan Tev bija ceļojums no sērijas - apkārt pasaulei. Ja precīzāk, tad ceļojums apkārt puspasaulei... Ļoti interesanti, cik var spriest!

    AtbildētDzēst